Regionalni centar za stručno usavršavanje

Ulogu koordinatora edukacije zaposlenih u obrazovanju imaju regionalni centri za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju. Grad Smederevo dobio je privilegiju da može da formira takav centar, kao i da ga, uz pomoć i donaciju Vlade Švajcarske, opremi svim onim što je potrebno za unapređivanje procesa obrazovanja i vaspitanja.

            Korisnicima Regionalnog centra na raspolaganju je oko 600 m2 prostora u kome se nalazi:

           * Kongresna sala sa 150 mesta; klimatizovana, sa ugrađenim ozvučenjem, wireless internetom, 2 projektora i "pametnom tablom" (smart board)

          * 3 učionice sa po 20 do 30 mesta. Sve učionice raspolažu bežičnom internet konekcijom, projektorima, fiksiranim ili mobilnim, a u dve od njih nalaze se i interaktivne table. Pored toga korisnicima su na raspolaganju laptop računari.

           * Multimedijalna učionica sa 20 umreženih kompjutera

           * Resurs centar u kome je korisnicima na raspolaganju osim velikog broja naslova stručne literature i značajan didaktički materijal, internet veza.  Korisnici imaju na raspolaganju i tehničku podršku - štampač, skener, fotokopir kao i pomoć stručnog lica.

         * U trenucima predaha učesnicima je na raspolaganju izuzetno prijatan ambijent kafeterije i hola za odmor i druženje. U sklopu centra je obezbeđen i prostor za obedovanje.


Smeštajni kapaciteti RCS

            Regionalni centar pruža mogućnost smeštaja učesnika seminara. Za smeštaj učesnika na raspolaganju je 36 mesta u jednokrevetnim, dvokrevetnim, trokrevetnim sobama i apartmanima, u komfornom, lepo dizajniranom i klimatizovanom prostoru, sa kablovskom televizijom i internet vezom.

            Pored smeštajnih kapaciteta, pogodnih za razvoj kongresnog turizma na ovom području, tu je i izuzetno prijatan restoranski prostor za 70 korisnika, koji se po potrebi može prilagoditi za rad (prezentacije, predavanja i sl.).

            U dvorištu Regionalnog centra nalazi besplatan parking za 60 automobila.

Naučni klub Smederevo

            Centar za promociju nauke je u saradnji sa regionalnim centrima i centrima za stručno usavršavanje 2016. godine otvorio Mrežu od 13 naučnih klubova širom Srbije među kojima i jedan u okviru prostora Regionalnog centra Smederevo.

            Naučni klub Smederevo je prostor u kome svi zainteresovani za nauku i tehnologiju imaju priliku da se upoznaju, razmenjuju iskustva, diskutuju o naučnim temama i tako proširuju znanja i vidike. Naučni klub je mesto održavanja najrazličitijih naučnopopularnih događaja: debata, izložbi, konferencija, predavanja, prezentacija, projekcija, radionica, seminara, sastanaka, kao i neformalnih okupljanja na kojima se razgovara o temama iz oblasti nauke i tehnologije. Pored toga, Naučni klub poseduje mesto za odmor i biblioteku izdanja Centra za promociju nauke. 

Informacije

Adresa

Goranska bb

Telefon

026 619 906

026 619 907

Email

office@rcsmed.edu.rs

Slične objave